»Polnite, kjerkoli želite«, je vodilo blagovne znamke intercharge, ki ga je predstavil Andreas Pfeiffer, izvršni direktor podjetja Hubject GmbH skupaj z višjimi predstavniki šestih družb delničark na konferenci v Berlinu.

Z osnovanjem modela intercharge je mešano podjetje, ki so ga ustanovili BMW Group, BOSCH, Daimler AG, EnBW, RWE in Siemens, razvilo uporabniku prijazen in učinkovit način, ki ponuja voznikom električnih avtomobilov enostaven dostop do javnih polnilnih postaj po celotni Evropi.

Andreas Pfeiffer je pojasnil: »Z zagonom platforme eRoaming smo s partnerji ponudili rešitev osnovnega vprašanja e-mobilnosti. Model intercharge bo omogočil vsem uporabnikom električnih vozil enostavno polnjenje po vsej Evropi.« Vseevropska mreža polnilnih infrastruktur, povezanih preko platforme eRoaming, nudi uporabnikom polnjenje vozil na vseh postajah, ki so kompatibilne z modelom intercharge. Edina zahteva pri tem je, da je ponudnik povezan s sistemom eRoaming podjetja Hubject. Vse tovrstne polnilne postaje se prepozna po simbolu intercharge, ki je nameščen na vidno mesto vseh polnilnih točk. Poleg partnerjev iz Nemčije in držav Beneluksa so podporo modelu intercharge podjetja Hubject GmbH namenili številni avstrijski operaterji polnilnih infrastruktur.

Na mednarodni konferenci e-mobilnosti je dr. Herbert Diess, član upravnega odbora, vodja razvoja in predstavnik vseh delničarjev podjetja Hubject GmbH, pozdravil zagon platforme eRoaming: »Cilj je našim uporabnikom zagotoviti enostavno in izredno dostopno polnjenje električnih vozil. Ta skupna iniciativa nam omogoča preseči državne in regionalne meje in ustvariti evropsko mrežo, ki povezuje različne operaterje polnilnih točk ter je na voljo vsem uporabnikom.« Dr. Herbert Diess, dr. Volkmar Denner (Robert Bosch GmbH, predsednik upravnega odbora), prof. dr. Thomas Weber (Daimler AG, član upravnega odbora, vodja raziskovalne skupine in razvoja avtomobilov Mercedes-Benz), dr. Frank Mastiaux (EnBW AG, predsednik upravnega odbora), dr. Arndt Neuhaus (RWE Deutschland AG, predsednik izvršnega odbora), Dirk John (Siemens AG, glavni izvršni direktor poslovnega sektorja za cestno in mestno mobilnost) so skupaj z Andreasom Pfeifferjem uradno prižgali zeleno luč za zagon platforme.