Legenda se vrača

Na slovenske ceste je zapeljal Peugeot 208 GTi. Športni as Peugeot 205, legenda moto-športnih disciplin, je dobil naslednika. 208 GTi je poln pričakovanj.

Za pogon skrbi 1,6-litrski prisilno polnjen motor, ki razvije 147 kW (200 KM) pri 5800 vrt./min.. Pri 1700 vrt./min. proizvede 275 Nm navora. GTi tako od 0 do 100 km/h pospeši v 6,8 sek., 1000 metrov pa prevozi v 26,9 sek. in doseže najvišjo hitrost 230 km/h.

3_800x600

Inženirji so prilagodili tudi ostale elemente, ki vplivajo na vožnjo. Menjalna ročica ima kratek hod. Vzmetenje je trše in nižje kot pri klasičnem 208. Za ustavljanje 1160 kg težkega vozila skrbijo večji zavorni diski s premerom 302 mm spredaj in 249 mm zadaj. Športno nastavljeno je delovanje servo ojačevalnika. Za popolno zabavo in užitek, je mogoč popoln izklop sistema ESP.

Zunanja podoba je razpoznavna po širših kolotekih, rdečih detajlih in ekskluzivnih litih platiščih premera 17 palcev. GTi ima notranjost serijsko kombinirano z usnjem in alkantaro. Sprednja sedeža sta športna in nudita dodatno oporo v zavojih.

Športnost nakazujejo rdeči okraski, ki se nahajajo na armaturni plošči, vratih na volanu. Rdeči šivi se nahajajo na prestavni ročici, sedežih…za nameček so tu še rdeči varnostni pasovi ter rdeča osvetlitev armaturne plošče.

GTiju je Peugeot namenih prenovljene sprednje luči. Entuziasti bodo navdušeni nad dodatnimi pragovi, letvicami, zadnjemu spojlerju, dvojnim zaključkom izpušne cevi in rdečimi zavornimi čeljustmi.

Serijska oprema nudi šest varnostnih blazin, ESP, parkirne senzorje, ekran na dotik, avtomatsko dvopodročno klimatsko napravo, 17-palčna platišča in še ostale dodatke. Na voljo je 6 različnih barv. Posameznik pa si lahko na vozilo nadene poljubne nalepke iz kataloga.

Cena za legendo je 20.490 evrov. Za kupce imajo pripravljene posebne ugodnosti.

Peugeot 208 XY

Svoj kos pogače so v Peugeotovi modelni paleti dobili ljubiteljice in ljubitelji elegance ter prefinjenosti.  Linija XY se na zunaj ponaša z elegantno sprednjo masko, novimi žarometi (GTi) ter kromiranimi vsadki na boku.

Oprema je serijsko bogato založena. V osnovi ima vozilo že sončno streho ter 17 palčna platišča. Za XY je na voljo posebna barva laka Purple Night. Notranjost lahko za doplačilo oblečemo v usnje v črni ali svetli barvi. Armaturna plošča je oblečena v usnje. Prijeten ambient pa ustvari bela LED osvetlitev.

Peugeot 208 XY ponuja velik nabor individualne opreme. Nalepke, okrasne letvice…Na voljo so štirje agregati in trije menjalniki. Osnovni model bo potrebno odšteti vsaj 17.340 evrov.