Minila so tri leta od lansiranja zadnje generacije Nissan Micre. Z letošnjo prenovo se bo Micra postavljala z izrazitejšo masko, posodobljeno notranjostjo in novo tehnologijo. 

Preobrazba bo Micro približala razrednim tekmecem. Sprednji konec deluje zrelejše. Nova maska, pokrov motorja, žarometi in odbijač imajo hišne oblikovne poteze. Zadaj so spremembe manjše. Luči so dobile LED tehnologijo, nov je še zadnji odbijač. V notranjosti je Micra dobila novo sredinsko konzolo z večjim, 5,8-palčnim zaslonom na dotik, ki ima najnovejšo Nissanovo večpredstavnostno infozabavno tehnologijo. Uporabili so tudi boljše materiale.

Kupci bodo lahko med dodatno opremo izbrali tudi panoramsko šipo, sistem samodejnega parkiranja, vžig motorja brez ključa, zložljivi stranski ogledali, na voljo bodo imeli tudi dodatne barve karoserije.  Ponudba motorjev pri Micri ostaja nespremenjena. Na voljo bo 1,2-litrski bencinski motor s 59 kW in bencinski trivaljni turbo motor enake delovne prostornine, ki bo imel 72 kW.  Prenovljena Micra bo na ceste zapeljala jeseni.