Volkswagen Cross Caddy spada v segment lahkih gospodarskih vozil, na katerem je v prvih petih mesecih letošnjega leta, bil zabeležen 11-odstotni padec prodaje. Volkswagen trenutno drži tretje mesto med proizvajalci lahkih gospodarskih vozil v Sloveniji. Z osvežitvijo modelne palete in lansiranjem nišnih modelov kot so Caddy Edition 30, Transporeter Edition, Multivan Life, Transporter California Edition, Amarok Canyon in Cross Caddy, Porsche Slovenija  cilja na boljše prodajne rezultate.

Ponudba modelov Cross iz leta v leto raste. Praktično naravnanim vozilom Up, Polo, Golf in Touran se je pridružil še Cross Caddy. Večnamensko vozilo, na kožo pisano avanturistom, se od serijskega Caddya razlikuje po atraktivni zunanjosti, ki zajema 17-palčna platišča, črne plastične obrobe in strešne nosilce. Oprema vozila temelji na paketu Trendline. Edicija Cross pa ponudi še zatemnjena stekla, posebno dvobarvno oblazinjenje, notranje obloge v kontrastni barvi. Cross Caddy je na voljo v pet- ali sedem-sedežni izvedbi ter s kratko medosno razdaljo. Barvna paleta je sestavljena iz devetih barv.

Motorna paleta Cross Caddya ponuja bencinske TSI in dizelske TDI motorje, s skupnim razponom moči od 63 do 125 kW. V ponudbo bo kmalu prišel še Cross Caddy na zemeljski in utekočinjen naftni plin.  Štirikolesni pogon je na voljo z dvolitrskim agregatom TDI in močjo 81 kW ter je približno 3.000 evrov dražji od običajne sprednje gnane različice. Mere vozila so nespremenjene. Oddaljenost od tal je pri vseh različicah enaka. Pri modelu Cross je zadnje vzmetenje nastavljeno za udobno vožnjo.

Željni pustolovščin in iskanja novih dogodivščin boste za Cross Caddya odšteli najmanj 22.469 evrov.