Znamka Škoda bo na letošnjem frankfurtskem sejmu predstavila kombilimuzino v segmentu kompaktnih vozil. Rapid Spaceback temelji na osnovi limuzinske Škode Rapid. Spaceback je za 18 cm krajši kot limuzinski brat in ima na voljo od 415 l do kar 1380 l prtljažnega prostora. Petvratna kombilimuzina  je oblikovan dinamično. Bočna linija se zaključi v kupejevskem slogu. Novost pri vozilu je večja možnost individualizacije vozila. Spaceback ima lahko za doplačilo veliko panoramsko streho, možno si je omisliti podaljšano steklo prtljažnega pokrova ter razne barvne kombinacije.

Motorna paleta Spacebacka je sestavljena iz štirih bencinskih in dveh dizelskih agregatov z razponom moči od 55 kW in 90 kW. Najvarčnejšo izbiro predstavlja 1,6-litrski dizelski agregat z močjo 77 kW, ki na 100 prevoženih kilometrov porabi 3,8 litra goriva v zrak pa izpusti le 99 g/km ogljičnega odtisa.

Škodini inženirji so poskrbeli tudi za varnost potnikov in za uporabnost vozila z dodatki Simply Clever. Škoda Rapid Spaceback je pozicioniran med Fabio in Octavio. Na slovenske ceste bo predvidoma zapeljal konec letošnjega leta.