Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse, je najhitrejša različica Lamborghini Gallarda, ki bo uradno predstavljena na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Ime Squadra Corse je povzeto po nedavno ustanovljeni dirkaški diviziji. Zmogljivost in oblikovanje sta povzeta po Lamborghini Gallardu Super Trofeo dirkalniku. Squadra Corse je cestno legalno vozilo, ki ga poganja isti 412 kW (562 KM) močan V10 motor, kot dirkalni avto. Moč se prenaša preko šeststopenjskega robotiziranega menjalnika. Pospešek od 0 do 100 km/h znaša 3.4 sekunde, hitrost 200 km/h pa doseže že po 10.4 sekundah. Največja hitrost je 320 km/h.

Zaradi obsežne uporabe karbonskih vlaken Squadra Corse tehta 1340 kg, kar je 70 kg manj kot standardni Gallardo. Posebnost vozila so pasovi zelenih, rdečih in belih nalepk v stilu italijanske zastave. Gallarda je možno naročiti v rumeni, beli, sivi ali rdeči barvi. V notranjosti prevladujejo dodatki iz ogljikovih vlaken in razširjeno uporabo alkantare. Dirkalni sedeži, sredinska konzola in ročna zavora so prav tako iz karbonskih vlaken. Kupci lahko dodatno izberejo tudi paket “komfortni sedeži” namesto dirkalnih.

Povsem novi Lamborghini Gallardo bo na sceno prišel prihodnje leto 2014. Glavne komponente, narejene iz karbonskih vlaken in aluminija, si bo delil z Audijem R8, ki prihaja v letu 2015.