Ford povečuje proizvodnjo z navdušenjem sprejete nove športne Fieste ST, saj je v prvih šestih mesecih prodaje v Evropi prejel dvakrat več naročil od pričakovanega števila. 

Odkar se je marca letos začela prodaja nove Fieste ST, je Ford prejel skoraj 10.000 naročil. Da bi izpolnili povpraševanje, so pri Fordu za 15 odstotkov povečali proizvodnjo v obratu v Kölnu, kjer zdaj izdelajo 60 vozil vsak dan.

Največje povpraševanje po Fordovi novi Fiesti ST je v Veliki Britaniji, kjer so prodali kar 56 odstotkov vseh doslej prodanih modelov v Evropi, sledita pa Nemčija in Švica. Delež prodaje v teh treh državah znaša več kot 87 odstotkov skupne evropske prodaje.

Novo Fiesto ST je v posebnih barvah Molten Orange in Spirit Blue naročilo 45 odstotkov kupcev, 56 odstotkov pa je izbralo modele ST2 z bogatejšo opremo.

“Odziv uporabnikov in medijev na Fiesto ST je nekaj izjemnega – v hipu je postala legenda in naročil je iz dneva v dan več,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Po najboljših močeh si prizadevamo povečati proizvodnjo, da bi ustrezno odgovorili na povpraševanje.”