Honda je predstavila prvega karavanskega Civica. Oblika vozila je povzeta po študiji iz ženevskega salona. Dimenzije v širini, višini in medosni razdalji so ostale enake. Pri Hondi so avtomobilu dodali 23,5 centimetra dolžine v zadnjem delu.

Pomen vozila se skriva v prtljažniku, ki v osnovi sprejme 624 litrov prtljage. Prostornino je mogoče s podiranjem sedežev povečati do 1.688 litrov. Prtljažnik prostor je mogoče zravnati povsem v ravno dno. V primerjavi s kombilimuzino so nakladalni rob znižali za 13,7 centimetra.

Honda Civic Tourer bo na voljo z dvema motorjema. To bosta 1,6-litrski i-DTEC dizelski motor 1,8-litrski bencinski motor i-VTEC. Pri Hondi so tudi prilagodili podvozje, ki je dobilo nove vzmeti, blažilnike in sprednji prečni stabilizator. V Civicu Tourer bo nameščen še prilagodljiv sistem blažilnikov ADS, ki so ga namestili na zadnji kolesi. Voznik bo lahko izbiral med tremi načini vožnje.

Civic bo uradno predstavljen septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Cena karavana naj bi bila okoli 1.000 evrov višja od kombilimuzine.