Na 65. frankfurtskem avtomobilskem sejmu bo Chevrolet premierno predstavil model Camaro v različicah kabriolet in coupe. Za najnovejšo različico ameriškega športnega avtomobila sta poleg radia s povezavo Chevrolet MyLink značilna bistveno prenovljena oblika nizke silhuete in hiter videz.

Novi Camaro se ponaša z boljšimi aerodinamičnimi lastnostmi, ki mu zagotavljajo večjo zmogljivost, saj omogočajo učinkovitejše hlajenje in stabilnost pri višji hitrosti. Sprednja maska ima širšo spodnjo in ožjo zgornjo rešetko hladilnika, medtem ko prezračevalne reže na pokrovu motorja pripomorejo k boljšemu hlajenju in manjšemu aerodinamičnemu vzgonu. Novo obliko zaokrožajo natančno izklesan pokrov prtljažnika, vodoravne luči in zračni difuzor. Tako coupe kot tudi kabriolet sta opremljena z zračnim krilcem z vgrajeno anteno.

Poganja ju 6,2-litrski 8-valjni, na katerega je lahko nameščen šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik. Modeli s samodejnim menjalnikom so opremljeni tudi z aktivnim upravljanjem goriva in s sinhronizatorjem odmične gredi (prilagodljivim krmiljenjem ventilov). Različica z ročnim menjalnikov razvije moč 432 KM (318 kW) pri 5.900 vrt./min in navor 569 Nm pri 4.600 vrt./min. Coupe pospeši od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde, kabriolet pa v 5,4 sekunde.


Chevrolet Camaro convertible

Vstopanje v novega Camara je preprosto in udobno, saj je standardno opremljen z daljinskim odklepanjem brez ključa, kupci pa se lahko odločijo tudi za daljinski zagon motorja. Za različico coupe so na voljo tudi v usnje oblečeni električno nastavljivi športni sedeži Recaro. Ostale značilnosti notranjosti vključujejo nov barvni holografski prikazovalnik in radio s povezavo Chevrolet MyLink, ki je vgrajen v sredinsko konzolo. Radio ima vgrajen 7-palčni barvni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo s pregledno oblikovanim zaslonskim menijem z ikonami.

Novi Camaro bo proti koncu leta na voljo v izbranih Chevroletovih prodajnih salonih po vsej Evropi. S ceno v Nemčiji od 39.990 EUR za coupe in 44.990 EUR za kabriolet bo Camaro privlačna izbira za ljubitelje močnih in zmogljivih avtomobilov.