Ferrari bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil cestni dirkalnik na osnovi modeli 458 Italia – Speciale. Eksotik ima vgrajen 4,5-litrski bencinski V8 motor, trenutno edini serijski atmosferski motor, ki je razvije 135 KM moči iz enega samega litra delovne prostornine. Motor se tako zavrti vse do 9000 vrt./min. in ponudi 605 KM, kar je 35 KM več kot kot standardni 458 Italia. 

Italijani so se posvetili aerodinamiki. Model Speciale je prvi serijski izdelek znamke z vgrajeno aktivno aerodinamiko. Povsem nov je tudi elektronski sistem SSC (Side Slip angle Control system). Ob tem si bo sistem SSC pomagal tudi z delovanjem sistemov E-Diff in F1- Trac, ki sta že znana iz ostalih modelov te znamke. Obutev je Ferrariju priskrbel  francoski proizvajalec Michelin, ki je ekskluzivno za vozilo razvil pnevmatike Pilot Sport Cup2. Novi Ferrari je lahko pohvali še z največjim bočnim – lateralnim pospeškom, ki znaša 1,33 G ob vožnji v ovinkih.

Italijanski specialist je za 90 kg lažji od različice 458 Italia in tehta 1290 kg. Razmerje mase avtomobila in pogonske moči znaša (2,13 kg/KM). Pospešek z mesta do 100 km/h traja vsega 3 sekunde, kazalec pa preide oznako 200 km/h že po 9,1 sekunde.