Družba Ford Motor Company je napovedala novo različico enotonskega gospodarskega vozila Transit Custom z visoko streho, ki bo nudila 20 odstotkov več prostora za tovor od modela z nizko streho. V Evropi že sprejemajo naročila, dobava pa bo sledila še letos.

Ta nova različica Mednarodnega dostavnika leta 2013 je še posebej primerna za vse, ki potrebujejo veliko prostora, na primer za gradbenike in kurirske službe, prostor za tovor je zdaj povišan za 370 mm in meri od tal do strehe 1,78 metra, maksimalna prostornina za tovor pa znaša do 8,3 kubičnega metra (pri nameščeni predelni steni polne višine).

Različica z visoko streho je nekaj posebnega v tem segmentu zaradi povsem jeklene konstrukcije strehe, ki je trdnejša od strehe iz kompozitnih materialov, obenem pa omogoča namestitev strešnega prtljažnika in največjo obremenitev s 100 kilogrami.

Dobave novega Transita Custom z visoko streho bodo sledile v naslednjih mesecih, kupcem pa je tudi v tej izvedbi na voljo enako bogata izbira med kratko in dolgo medosno razdaljo ter različnimi skupnimi masami in pogoni kot pri različici z nizko streho; na voljo sta obe karoserijski različici, furgon in kombi.

Tako kot izvedba z nizko streho tudi Transit Custom z visoko streho navdušuje z vrhunskimi značilnostmi prostora za tovor, med katere sodi tudi največja odprtina stranskih vrat, ki omogoča nalaganje tovora na evropaletah. Različici s kratko in dolgo medosno razdaljo lahko prepeljeta tri natovorjene evropalete.

Transita Custom z visoko streho odlikujejo tudi izjemno varčna poraba goriva in izpusti CO2 od 178 g/km, za kar ima zasluge izboljšani dizelski 2,2-litrski motor Duratorq TDCi, ki je lahko za doplačilo opremljen tudi s sistemom Auto-Start-Stop. Stroške lastništva dodatno zmanjšujejo najdaljši intervali med servisnimi vzdrževanji v razredu z razponom dve leti/50.000 km.