Volkswagen z novim modelom Cross Up! svoj koncept crossover zdaj uvaja tudi v segment kompaktnih štirisedežnikov. Volkswagen Cross Up! je četrti član uspešne trendovske družine, v katero sodijo že CrossPolo, CrossGolf in CrossTouran.

Športno robustni dizajn 3,56 m dolgega modela Cross Up! poudarjajo ekskluzivni zunanji elementi, kot so na primer športno oblikovana odbijača s srebrnimi vstavki in spodnjim zaključkom v videzu terenskega ščitnika za podvozje. Prav tako edinstveni v družini modelov Up! so črne obrobe kolotekov in pragov, ohišji zunanjih ogledal, lakirani v barvi light silver metallic, in srebrno eloksirane strešne letve.

Markanten celostni vtis modela Cross Up! je še izrazitejši zaradi 15 mm višje karoserije in ekskluzivnih 16-palčnih aluminijastih platišč. Kupci lahko izbirajo med petimi barvami lakov – white, red, dark blue metallic, light silver metallic in black pearl. Za pogon skrbi 3-valjni bencinski motor z gibno prostornino 999 cm3 in močjo 55 kW (75 KM).

crossup-03

Za še večjo varnost in udobje tega vsestranskega kompaktnega mestnega vozila so pri Volkswagnu pripravili različne pakete dodatne opreme, kot so “drive pack plus” z mestno funkcijo zaviranja v sili, “cool & sound” s klimatsko napravo in avdiosistemom ter “maps + more” s 5-palčnim barvnim TFT-zaslonom na dotik.

Cena osnovne izvedbe za tega mestnega pustolovca znaša 13.950 EUR.

crossup-01