Škoda Fabia je zmagovalka 32. tekmovanja Škoda Economy Run 2013. S samo 2,6 l/100 km je dvojec Marek Tribula in Martin Kadlec v Fabii dosegel najmanjšo porabo med vsemi udeleženci tradicionalne preizkušnje v varčni vožnji. Dosežena poraba ustreza emisiji samo 60,58 g CO2 na km.

Škoda je uradni partner preizkušnje Škoda Economy Run, na katerem tekmujejo samo vozila znamke Škoda. Start in cilj 309-kilometrske proge je bil v Kosmonosyju v bližini Mlade Boleslav, kjer je sedež družbe. Vmesni cilj je bila Škodina tovarna v Kvasinyju. Nastopilo je 56 ekip iz Češke republike, Poljske, Rusije in Slovaške republike. Za tehnično izvedbo ter za pripravo in preverjanje tekmovalnih vozil je poskrbel Škodin oddelek za poprodajo. Vse servisne storitve so izvajali v Škodinem učnem servisnem centru v Kosmonosyju.

Vozila na tekmovanju Škoda Economy Run 2013 so bila glede na gibno prostornino in vrsto goriva razdeljena na 5 kategorij, tekmovalci pa so se ponovno lahko pomerili tudi v posebnih kategorijah “historic” (zgodovinska), “handy” (praktična) in “media” (mediji) za novinarje. Ocenjevanje na tekmovanju Škoda Economy Run temelji na najnižji emisiji CO2 pri doseženi skupni porabi goriva. Poleg tega se ocenjujeta tudi dosežena povprečna hitrost in razlika med dejansko in normirano porabo. Pri enaki porabi goriva in enaki emisiji CO2 je odločilna povprečna hitrost oz. večja gibna prostornina.

Dobri rezultati na tekmovanju Škoda Economy Run so še en dokaz za izjemno varčnost Škodinie modelske palete. Znamka Škoda pri razvoju svojih vozil stalno zmanjšuje tako porabo goriva kot tudi emisije CO2. Lep dokaz za to so modeli GreenLine.