Eleganten meščan in vsestranski pustolovec.

Škoda je osvežila model Yeti, ki bo po novem na voljo v mestni in Outdoor terenski izvedbi.

Yeti sledi novi Škodini oblikovalski filozofiji. Sprednji in zadnji del sta temeljito prenovljena. Sprednja dela obeh izvedb imata poudarjene vodoravne linije in prepričata z markantno mrežo hladilnika ter novo zasnovo žarometov, ki so prvič opcijsko na voljo kot biksenonski žarometi z integriranimi dnevnimi LED-lučmi.

Na novo je zasnovan tudi Yetijev zadnji del. Največ pozornosti na pokrovu prtljažnika pritegnejo zadnje luči, ki imajo sedaj še bolj izrazito obliko črke C in so opcijsko na voljo z LED-tehnologijo. Ponudbo platišč so obogatila štiri nova atraktivna aluminijasta platišča. Poleg tega je širša tudi paleta barv, ki ponuja štiri nove kovinske lake:  mesečno bela, olivno zelena, grafitno siva in magnetno rjava. Slednja je na voljo ekskluzivno za Yeti L&K.

Nova modela Yeti imata močno osveženo notranjost. Ponudba notranje opreme vključuje nov 3-kraki volan v skupno sedmih različicah, nove tkanine in vzorce za sedežne prevleke ter nove dekorativne letve na armaturni plošči. Pohvali se lahko s prostornim prtljažnikom, ki v osnovi meri 405 litrov. Če zadnje sedeže pomaknete naprej, se prostornina poveča na 510 litrov, če pa jih izgradite, pa na kar 1.760 litrov.

Tehnološke novosti so Yetiju prinesle sistem za samodejno parkiranje druge generacije, zagon motorja brez ključa in kot prva Škoda tudi kamero za vzvratno vožnjo.

Motorna paleta obsega štiri dizelske in tri bencinske motorje, vse s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva – od 1.2 TSI z močjo 77 kW (105 KM) pa vse do 2.0 TDI z močjo 125 kW (170 KM). Odvisno od motorja je vozilo opremljeno s peto generacijo pogona na sprednji kolesi ali štirikolesnim pogonom s sklopko Haldex.

Cene za osnovni model Yetija znaša 16.255 EUR za mestno različico in 16.444 EUR za Outdoor različico.