Na 30. mednarodnem avtomobilskem salonu na Tajskem je Suzuki Motor Corporation predstavil svoj nov konceptni model A:WIND. Gre za privlačno mini-kombilimuzino iz A-segmenta, ki združuje privlačno zunanjost s prostorno in vozniku prijazno notranjostjo ter zelo varčno porabo goriva.

suzuki photo3wp

Ime A:WIND označuje nov veter, ki ga prinaša Suzuki v A-segment. Avtomobilski malček želi preprosto prestopiti konvencionalne meje A-segmenta in združuje vse znanje in izkušnje snovanja malih vozil, s katerimi se je Suzuki proslavil širom sveta.

Oblikovna zasnova novega vozila A:WIND temelji na treh osnovah: razgibana karoserija, prostorna notranjost in odlična kakovost. Gre za zelo stilsko izdelano karoserijo z veliko elegantnimi podrobnostmi, ki dajejo vozilu privlačen videz. Notranjost ponuja potnikom obilo prostora in udobja. Razdalja med sprednjimi in zadnjimi sedeži je povečana, odpiranje vrat je zastavljeno precej široko, rokovanje s sedeži je izredno fleksibilno. Poleg tega pa ponuja avtomobil tudi največ prtljažnega prostora v svojem segmentu. A:WIND bo na voljo v rumeni in modri barvi.

suzuki photo8wp

Serijska proizvodnja avtomobila se bo pričela v letu 2014 na Tajskem. Avtomobil je dolg 3,6 metra. Poganja ga 996 kubični bencinski motor, moč pa se na prednji kolesi prenaša prek brezstopenjskega CVT menjalnika. Več tudi na uradni spletni strani: http://www.globalsuzuki.com/TME2013/