Severno ameriški mednarodni avtomobilski salon (NAIAS 2014) je med najpomembnejšimi avtomobilskimi razstavami in je tradicionalno označen za dogodek, ki naznanja začetek modelnega leta z inovacijami globalne avtomobilske industrije.

Več kot 200 razstavljavcev je prisotnih na šestindvajsetem avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu – mestu znanem kot ameriški »Motor City« – avtomobilsko mesto, po slovensko. Na salonu so proizvajalci prisotni s svojimi zadnjimi modeli vozili, ostalimi produkti in tehnologijami. Lansko leto je salon privabil skoraj 800.000 obiskovalcev s celega sveta. Od 18. do 26. januarja, bo BMW predstavljal najnovejše izboljšave za BMW X1 in BMW Z4 Roadster v izvedbi »Pure Fusion Design«. V Detroitu se bo lansiralo tudi BMW M Performance paleto vozil za celotni trg ZDA. Drugi primerki revolucionarnih inovacij so tudi najnovejše »BMW ConnectedDrive« možnosti, kot tudi izboljšave, ki poudarjajo »BMW EfficientDynamics« tehnologijo. Užitek dvo-kolesnih zmogljivosti je postavljen na ogled s premiero BMW R nineT modela.

BMW M3

Novo poglavje v fascinantni zgodovini visoko zmogljivih športnih vozil BMW M GmbH se začenja s svetovno premiero novega BMW M3 Limuzina in novega BMW M4 Coupé. Novi BMW M3 Limuzina in novi  BMW M4 Coupé si delita prvo startno linijo. DNA obeh vozil izvira iz dirkaških genov in vsakodnevne uporabnosti. V primerjavi s predhodniki oba modela ponujata superiorno zmogljivost z novo razvitim, visoko vrtečim linijskim šest-valjnim agregatom z M TwinPower Turbo tehnologijo, ki ponuja 317 kW/431 KM moči.

Vzmetenje in pogonske komponente vsakega M avtomobila so precizno nastavljeni z namenom harmonizacije z zmogljivostmi agregata. Optimizacija teže še poveča zmogljivosti vozil. Nižja teža je dosežena s pogonsko gredjo iz posebnega »CFRP (carbon fiber reinforced plastic)« materiala, ki zmanjša maso pogonske gredi za boljši odziv pedalke za plin.