Le nekaj mesecev po začetku prodaje kombilimuzine 308 bo Peugeot ponovno razširil svoj prodajni program vozil in predstavil svoje najnovejše vozilo. Prav tako kot “navadni” 308 je bil tudi novi Peugeotov karavan 308 SW povsem prenovljen in je od svojega predhodnika nasledil zgolj ime.

Peugeotovi oblikovalci so zasnovali prostoren in dinamičen karavan elegantnega in športnega videza (dolžina: 4,58 m in višina: 1,47 m). Njegove dimenzije bodo zadovoljile kupce, ki prisegajo na osnovne vrednote karavanov: prostornina, bivalno udobje, modularnost in priročnost.

S prostornino 610 dm3 po normi VDA 210, je prtljažnik novega Peugeota 308 SW spodobno velik. Nudi veliko prilagodljivosti kot so zlaganje sedežev, pripomočki za pritrditev prtljage…

peugeot-308-sw-8

Prav tako kot limuzina je tudi 308 SW opremljen z novo modularno platformo EMP2, ki je zagotovilo za zmanjšanje mase in učinkovito vozno dinamiko. Peugeot 308 SW je kar 140 kilogramov lažji od svojega predhodnika. Od lansiranja dalje bodo na voljo bencinski in dizelski motorji Euro 6. Notranjost krasi moderno in inovativno voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit z izčiščeno oblikovno zasnovo.

Proizvodnja novega Peugeota 308 SW bo potekala v obratu Sochaux, pogonske sklope pa bodo proizvajali v francoskih tovarnah Trémery in Douvrin. Peugeot 308 SW bo premierno predstavljen na Ženevskem avtomobilskem salonu 2014 in bo sprva na prodaj v Franciji, prihodnjo pomlad pa še v drugih evropskih državah.

peugeot-308-sw-5

peugeot-308-sw-7