Družba Ford Motor Company je predstavila svoj konceptni model C-MAX Solar Energi Concept, prvo tovrstno vozilo na sončni pogon, ki bi lahko zagotovilo najboljše lastnosti priklopnega hibrida brez odvisnosti od električnega omrežja. Namesto polnjenja akumulatorjev prek električne vtičnice bo Ford C-MAX Solar Energi Concept z uporabo posebnega koncentratorja, ki deluje kot povečevalno steklo in intenzivne sončne žarke usmerja v solarne plošče na strehi vozila, izkoristil energijo sonca.

Rezultat je konceptno vozilo, ki z dnevno ‘zalogo’ sončnih žarkov zagotavlja enako zmogljivost kot običajni priklopni hibrid C-MAX Energi, ki energijo črpa iz električnega omrežja. Z uporabo obnovljivih virov bi Ford C-MAX Solar Energi Concept letne izpuste toplogrednih plinov tipičnega lastnika predvidoma zmanjšal za štiri tone.

C-MAX Solar Energi Concept, ki bo razstavljen na salonu 2014 International CES v Las Vegasu v ZDA, je skupni projekt Forda, podjetja SunPower Corp. iz San Joseja v Kaliforniji in tehnološkega inštituta iz Atlante v ameriški zvezni državi Georgia.

C-MAXSolarEnergi_01_HR

Podjetje SunPower, ki je od leta 2011 Fordov partner za solarno tehnologijo, izdeluje izjemno učinkovite fotovoltaične celice za streho modela Ford C-MAX Solar Energi Concept. Ker traja dalj časa, da količina zbrane energije zadošča za pogon vozila, se je Ford obrnil na tehnološki inštitut v Georgii, kjer so se posvetili ojačanju sončne svetlobe, da bi bil hibrid s sončnim napajanjem primeren za dnevno uporabo.

Raziskovalci so brez uporabe vozila razvili solarni koncentrator, ki s posebnimi Fresnelovimi lečami usmerja sončno svetlobo proti solarnim celicam in za osemkrat poveča vpliv sončne svetlobe. Fresnelove leče so kompaktne leče, prvotno razvite za uporabo v svetilnikih. Delujejo podobno kot povečevalno steklo, sistem, ki je že v postopku patentiranja, pa sledi gibanju Sonca od vzhoda proti zahodu in s pomočjo koncentratorja dnevno zagotovi energijo, ki je enakovredna štiriurnemu polnjenju akumulatorja (osem kilovatov).

S povsem napolnjenim akumulatorjem bo imel Ford C-MAX Solar Energi Concept predvidoma enak doseg kot standardni C-MAX Energi – do 998 km, pri tem pa bo za skoraj 34 km zadoščal samo električni pogon. Vozilo je še vedno opremljeno tudi s polnilnim priključkom in ga je možno prek kabla napolniti s priklopom na polnilno postajo, zato lahko vozniki za polnjenje po želji izberejo tudi električno omrežje.

Modelu Ford Focus Electric se bo v Evropi letos pridružil še priklopni hibrid C-MAX Energi, nato pa bo na voljo še povsem novi Mondeo Hybrid

C-MAXSolarEnergi_06_HR