Münchenski proizvajalec avtomobilov je svojemu priljubljenemu športnemu terencu namenil učinkovitejše agregate in hišne oblikovne poteze.

Najpomembnejše spremembe se nahajajo pod pokrovom, kjer se vrtijo močnejši in bolj ekološki motorji, vsi EU6. X3 je mogoče naročiti s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali osem- stopenjskim avtomatskim menjalnikom, odvisno od izbranega motorja.

Na voljo so štirje dizelski in trije bencinski agregati. Vstopna ponudba X3 sDrive18d je opremljena z 2,0-litrskim TwinPower turbodizelskim štirivaljnim motorjem. Ta razvije moč 110 kW (150 KM) in 360 Nm navora. V kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom terenec v povprečju porabi 5,1 l na 100 prevoženih kilometrov in v zrak odtisne 131 g/km CO2.

Novost v ponudbi predstavlja različica 20d, ki po novem razvije 140 kW (190 KM) moči in 400 Nm navora. Šestvaljne vrste zastopata različici 30d in 35d. Slednja za pospešek z mesta do 100 km/h potrebuje zgolj 5,3 sekunde. Bencinsko paleto sestavljajo 2oi, močnejši dvolitraš 28i in šestvaljni 35i.

P90142826

Zunanja spremembe vključujejo nove, bolj uglajeno oblikovane žaromete, novo masko s pikantnejšimi “ledvičkami”  in robusten sprednji ter zadnji odbijač. Osvežitev se vizualno nanaša na velikega brata, X5.

Poleg minimalnega milimetrskega prirastka v dolžino na 4.657 mm, so osnovne dimenzije druge generacije X3 ostale nespremenjene, kar pomeni, da je SUV 2.089 mm širok in 1.678 mm visok in ima 2.810 mm dolgo medosno razdaljo. Prtljažni prostor je nespremenjen s 550 litri, ki se ob zloženih sedežih poveča na uporabnih 1.600 litrov.

Potniška kabina je dobila dodatne krom vložke, spremenjeno sredinsko konzolo in nova držala za pijačo. Posodobljena je tudi paleta zunanjih barv, usnjenega oblazinjena, notranjih okrasnih letev in aluminijastih platišč.

Med novo opremo iz BMW ConnectedDrive so tudi krmilnik iDrive z integrirano sledilno ploščico (za vnos besedila s premikanjem prsta), parkirni asistent, barvni BMW Head Up projektor, neslepeči asistent za dolge luči in Driving Assistant Plus, ki vključuje opozorilnik za zapustitev voznega pasu, aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go in preventivno zaščito za pešce.

BMW X3 bo premiero doživel na salonu v Ženevi. Prva vozila bodo na ceste zapeljala to poletje.