Seat je na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil model Leon Cupra Performance Pack. Leon Cupra je svoje neverjetne športne zmogljivosti že dokazal na Nürburgringu, najbolj zahtevnem dirkališču na svetu. Legendarno Severno zanko je prevozil v le 7 minutah in 58,4 sekunda, s čimer je za približno deset sekund izboljšal zadnji najboljši čas, ki ga je doseglo vozilo s pogonom spredaj. Natančno in skrbno delo, ki je bilo opravljeno na tem nemškem dirkališču, je Seta uporabil pri serijskem modelu, ki je ena od zanimivosti avtomobilskega salona v Ženevi. Zmogljivost, privlačen dizajn, vsakodnevna uporabnost in vrhunska kakovost tako Leona Cupro uvrščajo v prav poseben razred.

SEATcupra

Doseženi rekordni čas temelji tudi na tehnološki natančnosti Leona Cupre, opremljenega z opcijskim paketom Performance Pack, ki vključuje visokozmogljive zavore Brembo, posebej oblikovana 19-palčna aluminijasta platišča in možnost izbire pnevmatik Michelin Pilot Sport Cup 2. Povprečna hitrost je bila 155 km/h, najvišja hitrost, dosežena na odseku Tiergarten, pa 242 km/h. Površina dirkalne steze je bila suha, zunanja temperatura 10 ºC, temperatura steze pa 8 ºC. Brez dvoma je imel zasluge za takšen izjemni rekordni čas ne le izvrsten avtomobil, pač pa tudi voznik, ki je bil kos situaciji. Leona Cupro 280 je pilotiral španski voznik Jordi Gené, Seat-ov uradni voznik med letoma 2003 in 2010 na evropskih (ETCC) in svetovnih prvenstvih turnih vozil (WTCC) kot tudi na ostalih tekmovanjih. Bil je tudi član razvojne ekipe Leona Cupre na Nürburgringu.

Novi Leon Cupra je prav tako osnova za osupljiv profesionalni dirkalnik, ki ga Seat predstavlja na avtomobilskem salonu v Ženevi. Novi Leon Cup Racer je pripravljen za svojo prvo sezono na evropskih dirkališčih. Ta »300-konjski« dirkalnik bo svojo premiero doživel v maju, ko se bo začelo novo prvenstvo znamke, Seat Leon Eurocup, ki bo za privlačno denarno nagrado potekalo šest vikendov v šestih evropskih mestih.

cupra cup 2078

Novi Leon Cupra na najboljši možni način uteleša vrednote znamke Seat. Z dvolitrskim motorjem TSI  z močjo do 206 kW (280 KM) novi Leon Cupra ni le najzmogljivejši model v izjemno uspešni družini Leon, pač pa je tudi doslej najmočnejši Seat-ov serijski avtomobil. In tudi najhitrejši. Pogon in podvozje Leona Cupre zagotavljata maksimalen užitek v natančni vožnji. Z bogato opremo in odlično kakovostjo predstavlja novi Cupra izvrstno razmerje med ceno in vrednostjo. Nova športna ikona v Seat -ovi ponudbi je zdaj prvič na voljo kot 5-vratna izvedba in tudi kot 3-vratni Sport Coupé.