Manj kot eno leto od začetka prodaje so v tovarni Poissy proizvedli desettisoči Peugeot 208 GTi s patentirano oznako “Origine France Garantie”.

V letošnjem letu Peugeot praznuje trideseto obletnico modela 205 GTi, desettisoči primerek vozila 208 GTi pa pri tem potrjuje uspešno reinterpretacijo legende in strategijo znamke Peugeot za izboljševanje palete izdelkov v nižjem tržnem razredu. Peugeot 208 GTi, ki je bil javnosti premierno predstavljen leta 2012 na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu, je stopil ob bok Peugeotu 208 XY in nadgradil izbor vozil 208.

Tega elegantnega športnika znamke Peugeot iz nižjega avtomobilskega razreda proizvajajo v tovarni mesta Poissy ekskluzivno za celoten svet. Kar 76 % njegovih sestavnih delov je proizvedenih v Franciji, s čimer si je Peugeot 208 GTi v oktobru 2013 priboril oznako “Origine France Garantie” (proizvedeno v Franciji z garancijo). Peugeot 208 GTi je bil lansiran ob koncu marca 2013 in je po zgolj osmih mesecih trženja že presegel letno ciljno količino. Nadvse hitro je očaral evropske kupce, predvsem Francoze, Angleže in Nemce, zelo lep tržni uspeh pa je dosegel tudi na Japonskem, v Argentini in Mehiki.