S konceptom EXALT Peugeot razkriva svojo idealistično vizijo o limuzini, ki sledi istim smernicam kot leta 2012 predstavljeno konceptno vozilo Onyx.

EXALT je namenjen užitkom čutov. Že ob prvem pogledu nanj nas izzove s svojimi radikalnimi stilskimi trendi, kar še posebej velja za izbrane materiale. Izraziti prehodi na karoseriji, ki so bili prvič videni pri konceptu Onyx, se tu ponovno pojavijo z združitvijo surovega jekla in učinkovitega tekstila Shark Skin, ki je nastal po zgledu strukture kože morskega psa.

»S konceptom EXALT želi Peugeot predstaviti svojo vizijo o limuzini, ki združuje eleganten dizajn in vsestransko uporabnost. Zaradi radikalnih stilskih trendov in kakovostnih lastnosti nemudoma vzbudi poželenje«, pravi Gilles Vidal, direktor oblikovanja Peugeot.

Petvratna limuzina, ki sloni na širokih kolotekih z mogočno izbočenimi loki v dolžino meri 4,70 metra. S prepletanjem ravnih površin in izrazitih prehodov združuje agresivnost in mehkobo. Za EXALT je bila izbrana radikalnost in odpravljeni so bili čisto vsi odvečni materiali z namenom ohranitve zgolj tistega, kar je tudi zares uporabno. Rezultat teh prizadevanj so materiali, ki so nastali z združitvijo francoske in kitajske kulture ter strokovnega znanja.

Peugeot EXALT, ki tehta 1700 kilogramov, poganja pogonski sklop HYbrid4 Plug-in s skupno močjo 250 kW (340 KM), ki se prenaša na vsa štiri kolesa. Pod izklesanim pokrovom motornega prostora se nahaja motor 1,6 THP 270, ki ga je razvil oddelek Peugeot Sport. Štirivaljni bencinski motor, ki je vgrajen skupaj s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, razvije specifično moč, ki doseže skoraj 125 kW (170 KM) na liter prostornine.Zadaj je na večtočkovni premi nameščen elektromotor s 50 kW moči za potrebe vožnje v električnem oziroma hibridnem načinu pogona. Ta elektromotor se sproži tudi za potrebe polnjenja akumulatorja z generiranjem energije med zaviranjem. Ob odmiku noge s pedala za plin zaviranje zagotovi uporovni navor elektromotorja/generatorja. Tehnologija HYbrid4 pretvori v elektriko kinetično energijo, ki bi se sicer razpršeno porazgubila preko zavornih kolutov in ploščic.

S konceptom Peugeot EXALT poskušajo idealizirati petvratno limuzino in znova dokazati, da so emocije zapisane v njihovi dediščini in genih.