Audi je z veliko vloženega truda prenovil model A7 Sportback. Veliki petvratni kupé je tako postal še zmogljivejši in privlačnejši – zasluga za to gre novim motorjem, novim menjalnikom, novim žarometom, zadnjim lučem in novim informacijskim sistemom. Novi A7 Sportback združuje kupejevsko emocionalnost in športnost, udobje limuzine ter funkcionalno uporabnost Avanta. 

Audi je že ob premieri modela A7 Sportback leta 2010 nakazal nove usmeritve avto­mobilskega oblikovanja – estetsko športnost in eleganco v velikem slogu. Dolgi pokrov motornega prostora, športno položna C-stebrička in poševni zadek ustvarjajo dinamično celostno podobo. S prenovo je 4,97 m dolgi petvratnik dobil še več športno-markantnih elementov.

Najbolj opazne so spremembe na mreži hladilnika, odbijačih, izpušnih ceveh in žaro­metih. Žarometi z LED-tehnologijo so zdaj serijski, po želji pa vam pri Audiju vozilo opremijo z matričnimi LED-žarometi, ki cesto osvetljujejo optimalno, ne da bi bili moteči za druge udeležence v prometu. V kombinaciji z matričnimi LED-žarometi so tudi spredaj vgrajeni smerniki z dinamiziranim prikazom, kakršni so zadaj vključeni že v serijsko opremo.


Dobršen del karoserije novega Audija A7 Sportback je izdelan iz aluminija in visoko­tehnoloških jekel, zato je karoserija neobičajno lahka in zagotavlja maksimalno akustično udobje. Prtljažnik pod velikim pokrovom, ki se odpira z električno pomočjo, ima v osnovi kapaciteto 535 litrov, če podrete naslonjala zadnjih sedežev, pa se ta poveča na 1.390 litrov.

Za začetek so pri Audiju za A7 Sportback pripravili pet zmogljivih in visoko učinkovitih motorjev, dva bencinska in tri dizelske. Njihov razpon moči je od 160 kW (218 KM) do 245 kW (333 KM), vsi pa se uvrščajo v emisijski razred Euro 6. Motor 3.0 TDI clean diesel z močjo 200 kW (272 KM) je v mnogočem zasnovan na novo. V izvedbi “ultra” z močjo 160 kW (218 KM) in pogonom spredaj porabi ta trilitrski V6-motor v povprečju samo 4,7 litra goriva na 100 kilometrov, kar ustreza emisiji CO2  122 gramov na kilometer. Najzmogljivejši agregat, 4.0 TFSI, se vgrajuje v Audi S7 Sportback. Ta motor razvije moč 331 kW (450 KM), integrirano pa ima tudi inovativno tehnologijo izklopa valjev (COD, cylinder on demand).

Motor 3.0 TDI Biturbo clean diesel z močjo 235 kW (320 KM) je kombiniran z 8-stopenj­skim menjalnikom tiptronic, vsi drugi motorji pa so kombinirani s 7-stopenjskim S tronicom. V izvedbe s pogonom spredaj se vgrajuje popolnoma nova različica tega avtomatskega menjalnika z dvojno sklopko, ki je tu zamenjala multitronic. Stalni štiri­kolesni pogon quattro lahko pri motorjih z močjo od 200 kW (272 KM) nadgradite s športnim diferencialom, ki moč aktivno porazdeljuje med zadnjima kolesoma.

Novi Audi A7 Sportback bo prišel v prodajne salone proti koncu poletja 2014. Njegova osnovna cena bo v Nemčiji znašala 51.300 evrov. Audi S7 Sportback bo naprodaj za 82.300 EUR.