Pomladna svežina.

Kralju ljudskih src se je, s posodobljenim videzom ter z novo tehniko, pridružil še eden najbolje prodajanih kompaktnih modelov na svetu. Volkswagen Polo. Samo v zadnjem letu se je zanj odločilo okoli 721.000 kupcev, skupno pa je na ceste že zapeljalo skoraj 14 milijonov Polov.

Polo bo tokrat kupce prepričeval z novimi motorji, novo tehniko ter osveženim videzom. Slednji je bil deležen nekaj sprememb na sprednji maski, kjer so nove luči, ki lahko za doplačilo svetijo tudi v popolni LED tehnologiji. Zadek, razen luči, ni prejel sprememb. Obogatila se je paleta barv in aluminijastih platišč.

Več novosti se skriva v in pod vozilom. Zasnova notranjosti je povzeta po večjem Golfu sedme generacije in se lahko pohvali z boljšo kvaliteto materialov. Ponovno so na voljo trije paketi opreme Trendline, Comfortline ter Highline. Poleg serijske opreme, Volkswagen v prenovljenem Polu ponuja še cel kup zabavnih kot tudi varnostnih dodatkov. Med njimi se na seznamu najde radarsko tempomat, navigacijski sistem, panoramska streha…

vw polo 1

Trenutna motorna paleta ima v ponudbi tri bencinske in en dizelski agregat z razponom moči od 55 do 81 kW. Moč se prenaša preko 5- ali 6-stopenjskega ročnega menjalnika, proti doplačilo si lahko omislimo tudi DSG menjalnik. Vsi motorji dosegajo standarde EU6 in imajo posledično do 21-odstotkov nižjo porabo goriva. V prihodu so še različice Bluemotion ter športno naravnani model GTI.

Osnovna cena za Pola z 1,0-litrskim agregatom ter opremo Trendline znaša 12.218 evrov. Za vstopno dizelsko različico bo potrebno odšteti vsaj 15.779 evrov, vendar je ta že opremljena s paketom Comfortline. Najbolje založen Polo z dizelskim agregatom vas bo stal 19.022 evrov. Slovenski uvoznik bo na ceno dodal še med 1.500 in 2.000 evri popusta.

Tehnični podatki in oprema

Cenik

vw polo 2

vw polo 3

vw polo 5

vw polo 4