Peugeot je na slovensko tržišče pripeljal novega Boxerja. Na kupce bo stavil s svežim videzom, zabavno ter varnostno tehniko in z večjo vzdržljivostjo.

Francoska znamka slovenskim kupcem ponuja vse različice. Na voljo so furgon, potniška različica in prekucnik. Slednjega lahko kupci kombinirajo še v različnih dimenzijah (višina in dolžina – 3 m, 3,45 m in 4,04 m), od teh pa bo v furgonu odvisna še prostornina (od 8 do 17 kubičnih metrov).

Boxer je dobil osvežen zunanji videz vključno z masko, odbijači, žarometi ter LED dnevne luči za doplačilo. Izboljšani so tečaji zadnjih in stranskih vrat, ESP in sistem za speljevanje v klancu sta serijska, za doplačilo je na voljo tudi sistem Hill Descent Control (sistem omogoča spuščanje po najmanj 8 stopinjskem klancu in do največ 30 km/h).

peugeot boxer 1

Potniška kabina je bolj avtomobilsko zasnovana. Ima veliko odlagalnih prostorčkov je pregleda ter lepo obdelana. Ponuja pa tudi storitve kot so USB vmesnik, Bluetooth, osrednji zaslon na dotik in kamero za lažjo vzvratno vožnjo.

Motorna paleta ostaja enaka. Na voljo sta dva motorja, 2,2-litrski HDi (81 kW, 96 kW in 110 kW) in trilitrski s 130 kW moči, medtem ko čez dober mesec ali dva v prodajno paleto dodajajo še 2,2-litrski HDi s 96 in 110 kW, opremljena s sistemom Stop&Start.

Najosnovnejši Boxer furgon v Sloveniji stane 24.803 evrov, medtem ko cena najcenejše potniške verzije znaša 28.390 evrov. Poleg standardnih verzij pri Peugeotu Boxerja lahko predelajo v počitniško vozilo ali v vozilo na štirikolesni pogon.

peugeot boxer 2

peugeot boxer 4

peugeot boxer 5

peugeot boxer 3