Nissan Navara se vrača na pota slave z novo podobo obraza, močnejšo šasijo in izboljšanimi motorji.

Sprednji del vozila so obogatile LED dnevne luči, smerniki v vzvratnih ogledalih, zajetna maska. Na voljo je še paleta novih barv. Notranjost je dobila svežo podobo, boljše materiale in videz aluminija na armaturki. V sredini merilnikov je visokoločljivostni zaslon s kompasom in navigacijo, vsebino radia in prikazovalnikom stanja goriva.

Novi Navari so namenili močnejšo šasijo in nadgrajeno listnato vzmetenje. Nissanovim inženirjem je uspelo zmanjšati tudi obračalni krog, zato bo avto bolj okreten na ozkih ulicah mest. Pri motorjih je posodobitev prejel 2,5-litrski štirivaljni dizel, ki prihaja v dveh izvedbah: 120 kW (163 KM) in 403 Nm in 140 kW (190 KM) in 450 Nm. Izboljšave prinašajo do 11 odstotkov manjšo porabo kot prejšnja generacija.

Prenovljen je tudi 2,5-litrski bencinar, oba pa sta na voljo s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Vklop štirikolesnega pogona je mogoč med vožnjo, na krovu pa je tudi cela serija elektronike, od pomoči pri speljevanju v klanec do Hill Descenta.

nissan_navara_official_02

nissan_navara_official_03