Opel danes uradno razkriva novo, peto generacijo Corse. Peta generacija Oplove prodajne uspešnice bo doživela svetovno premiero na avtomobilski razstavi “Mondial de l’Automobile 2014” v Parizu, od 4. do 19. oktobra letos. Med kupce bo proti koncu leta pripeljala s tekočih trakov v Zaragozi in Eisenachu.

V Evropi je bilo v 32 letih prodanih 12 milijonov Cors štirih generacij, samo v četrti generaciji 2,8 milijona. Nesporna prodajna uspešnica dviguje raven zadovoljstva uporabnikov avtomobilov nižjega razreda, z novimi merili kakovosti ter učinkovitostjo podvozja, motorja in menjalnika. Novi so rafinirani in izjemno učinkoviti trivaljniki s turbinskim polnilnikom, z delovno prostornino enega litra ter natančen in za prestavljanje lahkoten menjalnik. motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo je z izpušnimi plini skladen z merili Euro 6. Na voljo je v dveh zmogljivostnih izvedenkah, z največjo močjo 66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM. Obe se postavljata z izjemno odzivnostjo in velikim navorom pri majhnih hitrostih vrtenja (170 Nm pri 1800 vrtljajih na minuto). Med bencinske motorje nove Corse sodi tudi novi 1,4-litrski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 74 kW/100 KM in največjega navora 200 Nm. Družbo mu delata še 1,2 in 1,4-litrska motorja, s sestavo izpušnih plinov skladna z merili Euro 6. Bolj rafiniran in prav tako skladen z merili Euro 6 je na dizelski strani ponudbe tudi motor 1.3 CDTI največje moči 55 kW/75 KM, oziroma 70 kW/95 KM. Ob prihodu na trg bo najbolj gospodaren motor Corse prav dizel z največjo močjo 70 kW/95 KM, s petstopenjskim menjalnikom, sistemom Start/Stop in z izpustom le 89 g CO2/km. Družbo mu bodo kmalu po prihodu na trg nove Corse, že prihodnjo pomlad, delali še drugi posebej gospodarni motorji.

Nova-Opel-Corsa-zadajwp

Novo podvozje ter optimiziran volanski mehanizem zagotavljajo najvišjo raven udobja, natančnost vodenja in odzivnost v segmentu. Tako kot doslej, lahko kupci za Corso izberejo dve različni izvedbi podvozja, Comfort in Sport. Slednje ima, ob specifični geometriji in nastavitvi, za bolj neposredno in odzivno delovanje trše vzmeti in blažilnike.

Tudi notranjost nove Corse je povsem nova in je osnova percepcije visoke kakovosti in prostornosti, vključujoč najboljšo omreženost in povezanost v segmentu, ki jo nudi informacijsko zabavna tehnologija IntelliLink ter sodobne sistemi pomoči vozniku. Oplovi oblikovalci so novi Corsi namenili dinamičen obris, s tekočimi klesanimi potezami in natančno oblikovanimi detajli, skladnimi s filozofijo znamke. Nova Corsa je opremljena z vsem potrebnim, da nadaljuje 32-letno tradicijo uspehov na konkurenčno izjemno zaostrenem trgu.

Nova-Opel-Corsa-notranjostwp