Novi razred C z oddelka AMG bo na voljo z novim imenom, v dveh karoserijskih različicah in dveh ravneh zmogljivosti. Pod pokrov so namestili štirilitrski biturbo osemvaljni agregat, ki razvije 476 KM in 650 Nm navora pri osnovi, C63 različici in kar 510 KM in 700 Nm navora pod pokrovom povsem novega C63 S.

Kupci limuzinske izvedenke C63 S se bodo z mesta do stotice pognali v natanko štirih sekundah, vozniki C63 bodo za desetinko počasnejši. Še desetinko več bodo potrebovali kupci karavanske karoserijske različice, končna hitrost pa je v vsakem primeru omejena na 250 kilometrov na uro. Motor je sparjen z AMG-jevim sedemstopenjskim Speedshift MCT menjalnikom.

Kljub vsem tem zavidljivim številkam pri Mercedes Benzu trdijo, da C63 za sto kilometrov vožnje potrebuje 8.2 litra goriva in okolje obremeni s 192 grami emicij na kilometer, kar bi pomenilo, da gre za najučinkovitejši osemvaljni motor v segmentu zmogljivih vozil. V osnovno opremo so že vključeni napredni sistemi kot so športno prilagodljivo vzmetenje AMG Ride Control, mehanska zapora zadnjega diferenciala in sistem za prilagajanje vozne dinamike, AMG Dynamic Select.