Manj kot dva meseca pred začetkom relija Dakar 2015 (3.-17. januar) je X-raid, ki ga podpira MINI, razkril svojo ekipo za 37. izdajo najbolj znanega svetovnega vzdržljivostnega relija. Skupno osem vozil MINI ALL4 Racing z vozniškimi ekipami iz desetih držav bo nastopilo na ultimativni avanturi, reliju Dakar.

Branilca Dakar naslova, Joan »Nani« Roma in sovoznik Michel Périn bosta vodila ekipo Monster Energy Rally Raid Team, medtem ko bodo izkušene dvojice voznikov Orlando Terranova/Bernardo »Ronnie« Graure in Krzystof Holowczyc/Xavier Panseri dopolnjevale vozniško zasedbo. Pet vozniških dvojcev bo vozilo MINI ALL4 Racing vozila, ki jih je naredilo nemško podjetje X-raid GmbH.

Letošnje tekmovanje obeta najbolj zahtevno izvedbo odkar se je Dakar leta 2009 preselil iz Afrike v Južno Ameriko. Z nekaj novimi in prirejenimi tekmovalnimi etapami bo Dakar znova pustolovska avantura tako za voznike kot za ekipe. Vse od neusmiljenih peščenih odsekov do dih jemajočih višav Andov, od peklenske vročine puščave Atacama do neugodnih peščenih sipin se tekmovalci pogosto podajajo v neznano in se pri tem soočajo z nepredstavljivimi ovirami. Prav zato velja Reli Dakar za ultimativen avtomobilističen izziv. 9.000 km dolga naloga, ki se začne v Buenos Airesu in nadaljuje preko celotnega južno ameriškega kontinenta preden se zopet ne vrne v argentinsko prestolnico, je to, kar čaka tekmovalce.