Tri leta minevajo, odkar je na ceste zapeljal Audijev Q3 in prišel je čas za prvo opaznejšo prenovo. Brez dvoma najbolj očiten oblikovalski korak naprej je trapezoidna odprtina za zajem zraka, ki se po novem dotika žarometov.

Tudi sami žarometi so malenkost preoblikovani in odslej svetijo v tehnologiji Xenon Plus. V notranjosti nič posebnega, nov je le volanski obroč, malenkost novejši in boljši so tudi materiali. Q3 bo še naprej na voljo s tremi TFSI in tremi TDI agregati, ki pa v ozračje izpustijo približno 17 odstotkov manj emisij. Vsi motorji od najšibkejšega, ki proizvede 120 KM pa vse do najmočnejšega z 220 KM, so turbinsko podprti in popolnoma ustrezajo standardom Euro 6.

Prenovo je jasno doživel tudi vrh ponudbe, model RS Q3. 2.5-litrski petvaljni motor po novem proizvede 340 KM in 450 Nm navora, kar je 30 KM in 30 Nm več v primerjavi z zaenkrat še aktualno različico. Z mesta do sto se je sposoben pognati v manj kot petih sekundah. Audijevi inženirji naj bi kar nekaj pozornosti posvetili tudi sedemstopenjskemu S tronic menjalniku.