Audi je v Los Angelesu predstavil nove smernice oblikovanja vozil z gosopodom Lichtejem na čelu. Njegova čista filozofija in povsem izdelano razumevanje zasnove znamke Audi mu omogoča razvijati strategijo, ki znamki odpira povsem novo perspektivo.

Gre za izjemno progresivno in zelo čustveno oblikovanje, ki v popolnosti nakazuje tehnološke kompetence in kvaliteto izdelave avtomobilov v Ingolstadtu. Pri Audiju pravijo celo, da je nova študija dejansko “njihov podpis”. Gre sicer za zelo velikega športnega kupeja, ki v dolžino meri kar 5100 milimetrov, je 1950 milimetrov širok in 1390 milimetrov visok. Če mu bo uspelo priti v proizvodnjo bo predstavljal hudo konkurenco Mercedes Benzovemu kupejevskemu razredu S.

Predstavitveno različico poganja velik štirilitrski osemvaljni “twin-turbo”, ki razvije več kot 600 KM in 750 Nm navora in s pomočjo štirikolesnega pogona do stotice pospeši v manj kot štirih sekundah. Prologue sicer tehta 1980 kilogramov. Študija je opremljena tudi z dinamičnim štirikolesnim krmilnim sistemom, pri čemer se lahko zadnji par koles obrača do 5 stopinj levo ali desno.