Pri ameriškem General Motorsu želijo z modelom Cadillac ATS-V Coupe napadati celo nemške premijske športne modele srednjega razreda. Največje konkurente vidijo v BMW M3 in M4, Mercedesu AMG C63 ter Audiju RS4.

Ameriški avtomobilski proizvajalci si sicer že vrsto let želijo, da bi bili na evropskem trgu močneje zastopani ter da bi po njihovih modelih pogosteje posegali evropski kupci. A jim je to do sedaj uspevalo več ali manj le v segmentu športno uporabnih vozil ter terencev, kjer so bile prodajne številke dokaj spodobne. V ostalih avtomobilskih razredih (srednji, visoki, športni) pa so se pojavljali zgolj za vzorec. Z novim Cadillacovim športno-limuzinskim modelom ATS V Coupe pa bi se to lahko vsaj malce spremenilo.

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Los Angelesu bo 19. novembra doživel svetovno premiero Cadillacov športni kupe, ki se lahko primerja z najbolj prominentnimi nemškimi predstavniki v tem razredu. Pod njegovim motornim pokrovom se bo vrtel 3,6-litrski V6 agregat s kar 455 »konji« (zgolj za primerjavo: BMW M3/M4 – 431 KM, Mercedes AMG C63 – 476 KM). Za prenos moči bosta skrbela šeststopenjski ročni ali osemstopenjski avtomatski menjalnik. O ostalih tehničnih značilnostih in o predvideni ceni dvovratnega Cadillacovega kupeja pri General Motorsu zaenkrat še molčijo.