Volvo se bo, takoj po prenovi trenutne modelne linije, prioritetno lotil izdelave manjšega športnega terenca, ki bo dopolnil modelno družino XC.

Novo vozilo se bo najverjetneje imenovalo XC40 in bo slonelo na novi kompaktni modularni arhitekturi (CMA), ki jo razvijajo skupaj s kitajskimi lastniki, podjetjem Geely. Med drugim je Samuelsson zanikal, da bodo pri Volvu še bolj razvejali  ponudbo modelov v svojih prizadevanjih za dvig prodaje iz zdajšnjih 450.000 vozil na 800.000 do leta 2020.

”Čez štiri leta bo novi XC90 naše najstarejše vozilo, ki ga bomo izdelovali, vendar dajemo prednost prenovi obstoječih modelov, namesto da orjemo ledino z novimi,” je še povedal Samuelsson.

To pomeni, da bo imel Volvo do leta 2020 tri glavne družine modelov, z oznako 40, 60 in 90, prav vsi pa bodo na voljo kot limuzina, karavan in SUV. ” Trenutno je cilj, da postanemo večji in profitabilni pri tem, kar počnemo sedaj. To moramo početi bolje in to tudi več zaračunati. Šele takrat se lahko začnemo spogledovati s kupeji in kabrioleti,” je še zaključil predsednik Volva. Potrdil je tudi, da trenutno ne mislijo zamenjani majhne kombilimuzine C30.