BMW je avtomobilska blagovna znamka z najmanj okvarami in najvišjo stopnjo zanesljivosti. To je rezultat analize okoli 5 milijonov splošnih pregledov vozil, ki jih je opravila Nemška avtomobilska organizacija GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung). Zaradi tega dosežka je ta nadzorna organizacija s sedežem v Stuttgartu BMW podelila prestižno nagrado “GTÜ Quality Trophy 2014”.

Praktični podatki dokazujejo visoko stopnjo zanesljivosti. Nagrada za kakovost se podeljuje izključno na osnovi objektivnih, praktičnih podatkov. GTÜ ocenjuje tehnično stanje avtomobilov v kategorijah enega do treh in štirih do petih let starosti. BMW serije 1 in BMW serije 5 sta tukaj dosegla posebej impresivne rezultate. V kategoriji športnih avtomobilov/kabrioletov je BMW Z4 končal na vrhu razvrstitve z najboljšo oceno pri prvem splošnem pregledu. Vsi rezultati so na voljo v objavljenem letnem poročilu GTÜ o rabljenih vozilih in v reviji “Auto Zeitung”.

Na slovesnosti podelitve nagrad je generalni direktor GTÜ, Rainer de Biasi, poudaril izvrstno tehnično kakovost avtomobilov in odlično servisno podporo. Nagrado je v imenu BMW prejel dr. Herbert Diess, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za razvoj.


Nagrado “GTÜ Quality Trophy” sta GTÜ in “Auto Zeitung” ustanovila kot priznanje za izvrstno kakovost in zanesljivost pri avtomobilih. Podelitev nagrade je v okviru 27. dogodka Auto Trophy potekala na prizorišču Hamburg Cruise Center Altona in velja za eno najpomembnejših tovrstnih nagrad.

bmw 520xd 7