Medtem, ko se je prodaja nove Fabie že pričela tudi pri nas, se je v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav začela serijska proizvodnja nove Škode Fabie Combi, ki je najbolj priljubljeni model v svojem segmentu.

Popolnoma novo razvita, tretja generacija ponovno postavlja merila na področju prostornosti, funkcionalnosti in prijaznosti do okolja. Novi dizajn izžareva izrazno moč in čustvenost. Omeniti velja tudi najsodobnejše varnostne, komfortne in multimedijske sisteme, prevzete iz višjih avtomobilskih razredov, kot sta npr. novi tehnologiji MirrorLink in SmartGate, ki omogočata povezavo vozila s pametnim telefonom. Nova Škoda Fabia Combi na prve trge prihaja januarja 2015.

Nova Škoda Fabia Combi na trg prihaja le nekaj tednov po začetku prodaje Fabie v izvedbi s kompaktnim zadkom. Za serijsko izdelavo nove modelske serije Fabie je Škoda v svoji matični tovarni v Mladi Boleslav izvedla obsežne prilagoditve in posodobitve. Med drugim so postavili nov, najsodobnejši obrat, v katerem bo potekalo konfiguriranje sistemov za pomoč vozniku, poleg tega pa je bila delno obnovljena tudi lakirnica. Kljub kompaktnim zunanjim meram ponuja nova Škoda Fabia Combi obilico prostora za pet potnikov in njihovo prtljago. Prtljažnik je s 530 litri prostornine (pri podrti zadnji sedežni klopi pa 1.395 litri) največji v segmentu. Tretja generacija modela je poleg tega praktična kot še nikoli prej. Uporabljenih je do 17 domiselnih rešitev, od katerih jih je deset za Fabio Combi na voljo prvič.