Fordov program Driving Skills for Life, ki seznani s tveganji motenj in vožnje pod vplivom alkohola, je doseglo 6100 mladih Evropejcev.

Ford je več kot 6100 mladim med 18. in 24. letom zagotovil praktično usposabljanje za varno vožnjo, nagrajeni program Ford Driving Skills for Life(obvladovanje vožnje za življenje). Skoraj vsi, ki so se udeležili 133 srečanj v osmih državah, odkar se je program proti koncu leta 2013 začel v Evropi, so povedali, da so se po usposabljanju počutili bolj samozavestne in bi usposabljanje priporočili svojim prijateljem

V Evropi so prometne nesreče vodilni vzrok smrti v starostni skupini od 18 do 24 let. Usposabljanje osvetljuje tveganje pri dejavnostih, kot so fotografiranje ‘selfijev’ za volanom in vožnja pod vplivom alkohola. Fordova ‘pijana obleka‘ pa prikaže, kako uživanje alkohola pred vožnjo vpliva na vozne sposobnosti.

Ford je bil tudi prvi izdelovalec vozil, ki je uvedel brezplačno, izčrpno, napredno in praktično usposabljanje za mlade voznike. Od prve uvedbe pred 11 leti v ZDA se je programa Ford Driving Skills for Life v obliki praktičnega in spletnega učenja udeležilo več kot pol milijona ljudi po vsem svetu.