Iz Mazda Motor Slovenija sporočajo, da so leto 2014 zaključili z 11 odstotkov več prodanimi avtomobili kot leto poprej. Z rezultatom so seveda zadovoljni, sploh če upoštevamo dejstvo da so imeli težave tako s premočnim jenom kot z naravnimi katastrofami, ki so pestile Japonsko. Ponujajo sicer odlične avtomobile, le da so imeli morda malce premalo različnih modelov… Tega pa se v novem letu ne bojijo.

V Sloveniji so prodali 636 vozil. Prodajno najuspešnejši je najnovejši model Mazda3 z 237 vozili, sledita pa ji Mazda CX-5 (159) in Mazda6 (154). Če upoštevamo statistični slovenski trg. Če pa upoštevamo število enodnevnih registracij, kjer je po njihovih predvidevanjih slovenski realni trg velik le okoli 35.000 avtomobilov, je njihov prodajni uspeh še večji.

Pri MMS so letos morali zmanjšati število trgovcev (mariborski Šerbinek v finančnih težavah  so nadomestili z Avtohišo Ferk), v Novi Gorici in Novem mestu pa so jim ostali le še serviserji. S tem, da v Novem mestu pospešeno iščejo tudi novega prodajalca. Cilj za novo leto jim je tudi izboljšati kakovost storitev, prodajni saloni bodo dobili novo vizualno podobo in enotno informacijsko platformo. Posebno pozornost bodo posvetili poprodajnim storitvam, kjer bodo lastniki Mazd starih štiri leta ali več uživali prednosti Mazda Fair Service programa.

Mazda CX-3a wp

V novem letu si Mazda pri nas obeta kar precejšno prodajno rast saj želijo prodati vsaj 1000 novih avtomobilov. To naj bi jim uspelo predvsem z novimi modeli, ki se jih obeta kar nekaj. V začetku marca prihaja nova Mazda2, proti koncu meseca pa še prenovljeni šestica in CX-5. Julija oziroma avgusta se lahko nadejamo povsem novega  malega SUV modela CX-3, septembra pa še legendarnega roadsterja  MX-5. Proti koncu leta bo torej njihov najstarejši model prav trenutno najbolje prodajani – Mazda3. Večina modelov pa bo tudi opremljena z najnovejšo tehnologijo Skyactive. Veliko tehničnih novosti bodo namenili prav šestici, ki so jih do sedaj (v 12 letih) izdelali prek tri milijone. Kar lepa popestritev z novostmi, torej.

V svetovnem merilu Mazda načrtuje povečanje prodaje iz sedanjih 1,4 milijona avtomobilov letno na 1,7 milijona (do leta 2017). Med drugim in tudi v ta namen odpirajo novo tovarno v Mehiki, na Tajskem pa bodo v novem obratu izdelovali menjalnike (400.000 letno).

mazda MX-5 wp