Hyundai je modelu i20 nadel evropsko obliko, z modernimi vložki, med katere spadajo LED dnevna svetila. Dodelana notranjost z obilico prostora nedvomno predstavlja velik plus Hyundaia i20 pred konkurenco. Malček se lahko pohvali še z novimi, bolj varčnimi agregati ter nenazadnje z ugodno zastavljeno ceno.

V primerjavi s predhodnikom je novi i20 sedaj daljši za 40 mm (4,035 m) ter nižji za 16 mm. Povsem novo podvozje in 2,57 m dolga medosna razdalja omogočata udobno sedenje petim odraslim osebam in dovolj prostora za noge zadaj sedečih potnikov. Prostornina prtljažnika znaša spoštljivih 326 litrov in se lahko poveča z zlaganjem zadnje klopi. Armaturna plošča je pregledno zasnovana in nudi enostavne rešitve, kot je denimo nosilec za mobilni telefon, ki se uporablja kot potovalni računalnik, oziroma mulitmedijski vmesnik. V serijski opremi najdemo tako USB vhod kot tudi klimatsko napravo in še nekaj bombončkov. Kupci bodo lahko izbirali med štirimi paketi opreme Life, Comfort, Style in Premium.

Za varnost je poskrbljeno že v osnovnem modelu i20, ki je opremljen z elektronskim programom stabilnosti (ESP), s sistemom upravljanja stabilnosti vozila (VSM), tu je tudi sistem, ki ob sunkovitem zaviranju aktivira utripanje zadnjih luči (ESS), sistem za pomoč pri speljevanju v klanec (HAC) in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)

Motorna paleta je sestavljena iz štirih motorjev, dveh dizelskaih in dveh bencinskih. Največ zanimanja pričakujajo za 1,25-litrski s 55 kW (75 KM), oziroma z 62 kW (85 KM) moči. Z večjo močjo bo na voljo 74-kilovatni 1,4-litrski CVVT motor, nikakor pa ne gre spregledati 1,1-litrskega trivaljnega dizelskega mlinčka s 55 kW (75 KM) in 1,4-litrskega dizla s 66 kW (90 KM). Za kasneje je napovedan še litrski turbobencinar z 88 kW (120 KM) moči.

Cena osnovnega modela i20 znaša 10.770 evrov. *

*Cenik priložen na dnu prispevka.

hyundai i20 2

hyundai i20 3

hyundai i20 4

IMAG0841