BMW ‘enica’ 1 je s prenovo pridobila manjše oblikovne spremembe na sprednjem in nekoliko večje na zadnjem delu vozila, kjer so spremenili  odbijače, pokrov motorja, masko, zadnje luči in žaromete.

Spremembe so zasledijo tudi v potniški kabini, kjer je končno med serijsko opremo našla samodejna klima, senzor za dež, BMW Radio Professional, iDrive system, 6.5-palčni HD zaslon, na spisku doplačljive opreme pa so še ConnectedDrive, Active Cruise Control sistem, nova generacija parkirne asistence, Driving Assistant in kamera za vzvratno vožnjo. Kupci imajo možnost izbire paketov Advantage, Sport Line, Urban Line in M Sport paket.

Motorna paleta bo sestavljena iz 3,4 in 6-valjni motorjev, med katerimi za najvarčnejšo velja BMW 116d EfficientDynamics Edition. Gre za 85 kilovatni trivaljnik, ki porabi 3,4 l/ 100 km. Za najšibkejši bencinski motor velja 1,5-litrski trivaljnik z 80 kW (109 KM), za najmočnejši pa BMW M135i, ki ga poganja šestvaljnik z 240 kW (326 KM) in zmore do 250 km/h. Večina motorjev bo opremljenih s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, kot alternativa pa se pri nekaterih motorjih pojavlja osemstopenjskim samodejni menjalnikom. Med doplačljivo opremo ne bo manjkal niti štirikolesni pogon xDrive.


Cene v Nemčiji se gibljejo med 22.950€ za BMW 116i pa vse so 46.050€ za BMW M135i xDrive. V Sloveniji ga pričakujemo zgodaj spomladi.

bmw 1 fl 2