Po poročanju nemškega avto kluba ADAC bi lahko hekerji, preko varnostne luknje v digitalnem servisnem sistemu, brezžično odklenili katerokoli vozilo znamke BMW, Mini in Rolls Royce, ki je opremljeno s sistemom ConnectedDrive. Ranljivih naj bi bilo okoli 2,2 milijona vozil iz skupine BMW.

Proizvajalec je že sporočil, da je popravil varnostno vrzel, ki se bo ob priklopu vozila na BMW-jev strežnik naložila avtomatsko. ”Skupina BMW se je nemudoma odzvala in povečala varnost,” so dejali v izjavi. Pri nemškemu proizvajalcu so zatrdili, da kljub tej napaki neznanec ne bi mogel odpeljati vozila, vendar se ob povečanem pomenu, ki ga proizvajalci dajejo uporabi digitalnih sistemov, poraja vprašanje o njihovi varnosti.

Brezžične aplikacije, kot je oddaljen dostop do vozila ali regulacija ogrevanja na daljavo, potrebujejo večplastne varnostne sisteme, sicer so bolj ranljivi za napade hekerjev.

Med prizadetimi vozili so tudi pregrešno dragi Rolls-Royce Phantom, vozila Mini, električni i3 in večina drugih vozil BMW, izdelanih med marcem 2010 in decembrom 2014. Pri BMW so zatrdili, da niso zaznali nobenega primera zlorabe varnostne luknje in zaradi nje ni bil prizadet noben lastnik njihovega vozila.