Družinski enoprostorec Citroën Berlingo je vedno znal ponuditi moderen in praktičen odgovor na pričakovanja svojih kupcev. O njegovem uspehu od leta 1996 priča 2,9 milijona prodanih vozil.

Citroën Berlingo je avtomobil z močno osebnostjo, prostoren in uporaben. Je idealen partner v vseh situacijah: v izvedenki Multispace je popoln avtomobil za družine, v gospodarski izvedenki pa za poklicne uporabnike.

S svojimi merami (4,38 m dolžine (L1), 1,81 m širine (brez vzvratnih ogledal) in 2,73 m medosne razdalje novi Citroën Berlingo nudi kakovost bivanja in zgledno večnamenskost v razredu družinskih enoprostorcev. Ima prostoren potniški del in velik prtljažnik s prostornino 675 litrov, ki se z zlaganjem zadnjih sedežev lahko poveča na 3000 litrov.

Berlingo prenovljen prinaša izrazit dizajn z novim sprednjim delom, ki je poudarjen in izrazitejši, vendar ne agresiven. Ima nov odbijač z dnevnimi lučmi LED ter novo prednjo okrasno masko. Ponudbo zaokrožata tudi novi barvi karoserije, in sicer siva Acier in rjava Moka. Za dobro počutje je prenovljena tudi notranjost, med drugim z novim oblazinjenjem.

berlingo not wp

Opremljen je z inteligentnimi tehnološkimi sistemi, ki služijo uporabnosti, med drugim novim 7-palčnim zaslonom na dotik. Na njem so zbrane multimedijske funkcije in navigacija, omogoča pa tudi zrcaljenje pametnega telefona z aplikacijo Mirror Screen, da bo uporabnik lahko ves čas povezan z drugimi. Mirror Screen omogoča tudi varno in vožnji prilagojeno uporabo aplikacij na pametnem telefonu in uporabo aplikacij zunanjih ponudnikov, kot so Coyote, spletne radijske postaje itd., po zaslugi kabelske povezave ali povezave Wi-Fi (na voljo od novembra 2015).

Za bolj umirjeno in enostavnejšo vožnjo je novi Berlingo opremljen tudi s tehnologijo za zaviranje v sili, poimenovano Active City Brake, s kamero za vzvratno vožnjo in pomočjo pri čelnem parkiranju. Z inteligentnimi tehnološkimi sistemi, kamor spadajo najsodobnejši in učinkoviti motorji, Berlingo nudi vozno udobje in manjšo porabo goriva s tehnologijo dizelskih motorjev BlueHDi (75, 100, 120).

berlingo wp (1)

V gospodarski različici je Berlingo na voljo v dveh različnih dolžinah, L1 in L2. V prvi ima do 3,7 m3 prtljažnika v drugi pa do 4,1 m3. S kabino Extenso s 3 sedeži in zložljivim sovoznikovim sedalom omogoča prevoz tovora, ki v dolžino meri do 3,25 m. Po drugi strani bo prav vsako orodje, prav vsak predmet našel svoje mesto, saj ima lahko vgrajeno tudi strešno loputo ali pregradno steno s snemljivimi vratci.

Novi Berlingo ima tudi v gospodarski izvedenki na razpolago vse sodobne in učinkovite tehnologije kot model MULTISPACE, je pa še vedno na voljo tudi z motorji Euro 5: z bencinskim motorjem VTi 95 BVM ter dizelskimi motorji HDi 75 BVM, e-HDi 75 BVM, HDi 90 BVM, e-HDi 90 ETG6 in HDi 115 BVM.

berlingo zad wp