Že drugič zapored je BMW i osvojil zmago na nagradah za Svetovni avto leta v kategoriji Svetovni zeleni avto (World Green Car of The Year).

Po lanskoletnem uspehu popolnoma električnega BMW i3, je letos prestižno nagrado na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku dobil BMW i8. Mednarodna žirija za nagrado Svetovni avto leta je pri športnem avtomobilu nagradila kombinacijo inovativne plug-in hibridne pogonske tehnologije in lahke konstrukcije skupaj z avantgardno obliko. BMW i8 je bil tudi eden od finalistov kategorije Svetovni luksuzni avto, s čimer je potrdil svoj unikatni položaj.

BMW i8 je prvo plug-in hibridno vozilo proizvedeno s strani BMW Group. Združuje zmogljivosti športnega avtomobila s porabo goriva in emisijami kompaktnega vozila. Na izključno električni pogon se lahko BMW i8 pelje do 37 kilometrov, pospešuje v stilu pravega športnega avtomobila, obenem pa ohranja porabo na ravni kompaktnega avtomobila. 1,5 litrski trivaljni bencinski motor z BMW TwinPower Turbo tehnologijo je kombiniran z električnim motorjem. Baterija se lahko polni preko konvencionalne vtičnice, polnilne postaje ali med vožnjo. Skupna moč BMW i8 je 266 kW/362 KM; od 0 do 100 km/h pa pospeši v zgolj 4,4 sekunde (kombinirana poraba goriva: 2,1 l/100 km; emisije CO2: 49 g/km)*. Obširna uporaba inovativnih materialov ter energijsko učinkovit proizvodni proces tudi poudarjata celovit, v prihodnost usmerjen koncept. Laserske luči, na voljo v sklopu dodatne opreme, in storitve, razvite posebej za elektromobilnost s strani ekipe BMW ConnectedDrive so dodaten pokazatelj napredne usmeritve BMW i8.

Od leta 2005 se nagrade za Svetovni avto leta podeljujejo na začetku mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku in spadajo med najpomembnejše mednarodne nagrade v avtomobilskem sektorju. Žirijo sestavlja 75 novinarjev iz več kot 20 držav. Vsako poletje so najprej razglašeni nominirani modeli v vsaki kategoriji med katerimi komisija strokovnjakov ali žirantov nominira pet vozil v vsaki kategoriji ali deset vozil (Svetovni avto leta, Svetovni luksuzni avto, Svetovni zmogljiv avto). Med slednjimi žirija izbere tri finaliste na ženevskem avtosalonu, končni zmagovalci pa so razglašeni v New Yorku.