Ford je objavil, da je Fiesta zopet med najbolje prodajani majhnimi avtomobili v Evropi*.

Po treh zaporednih letih, ko je od 2012 do 2014 osvojila naziv najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi, je Fiesta tudi v prvih treh mesecih leta 2015 prodajna uspešnica, saj so prodali kar 88.155 vozil.* Ford je objavil tudi podatek, da so izdelali Fiesto z najvarčnejšo porabo goriva doslej. Fiesta ECOnetic je zdaj opremljena s Fordovim 1,5-litrskim dizelskim motorjem TDCi in porabi samo 3,2 l/100 km pri izpustih 82 g/km.

Na voljo je v treh novih barvah, z znatnimi nadgradnjami sloga in opreme ter širšo izbiro pogonskih sklopov za posamezne različice. Nove barve za Fiesto so Magnetic, temna iskriva kovinska siva, Candy Red, živahen odtenek rdeče s prozornim zgornjim slojem, in Silver Silk, razkošna svilnato srebrno-siva kovinska barva. Paleta modelov Fiesta Red in Black Edition je zdaj na voljo tudi z 1,0-litrskim bencinskim motorjem s 92 kW (125 KM). Različica tega motorja z močjo 103 kW (140 KM), ki je doslej poganjal Fiesto Red Edition in Fiesto Black Edition, bo zdaj na voljo tudi z modeli Titanium in Sport. Pomembno vlogo ima seveda 1,0-litrski EcoBoost, ki je prvi motor, ki je kar trikrat zapored osvojil naziv Mednarodni motor leta.

Fiesta, ki jo izdelujejo v Kölnu v Nemčiji, je od začetka prodaje leta 1976 osvojila več kot 17 milijonov kupcev po vsem svetu, v Evropi je na voljo s tremi in petimi vrati ter v dostavni različici, na drugih globalnih trgih pa tudi s štirimi vrati.

*Rezultati JATO Dynamics temeljijo na informacijah znanega svetovalnega podjetja JATO Consult. Podatki veljajo za 30 evropskih držav.