Tehnologijo, ki je bila do sedaj praviloma na voljo le v prestižno dragih limuzinah, družba Ford Motor Company uvaja tudi v bolj »ljudski« razred.  Za doplačilo bo na voljo s povsem novima Fordovima modeloma S-MAX in Galaxy, konec leta pa tudi v novem športnem terencu Edge.

V masko vgrajena sprednja videokamera z deljenim prikazom na zaslonu prikaže sliko, zajeto v kotu 180 stopinj pred vozilom. V nepreglednem križišču ali ob izvozu z dvorišča kamera vozniku pomaga hitro opaziti bližajoča se vozila, pešce ali kolesarje. Kamera, ki lahko ‘vidi okrog vogala’  tako pomaga voznikom, da vozijo bolj sproščeno in se izognejo nezgodi.

Tehnološko novost v segmentu voznik vključi s pritiskom na tipko. Kamera z ločljivostjo enega megapiksla v sprednji maski vozniku na 8-palčnem barvnem zaslonu na dotik brez zamika pokaže sliko z zornim kotom 180 stopinj – prikazano je območje na levi in desni strani vozila. Vozniki vidijo druge udeležence v prometu, ki se bližajo z obeh strani in vozijo pred vozilom. Da je leča kamere, široke samo 33 milimetrov, vedno čista, poskrbi pomična pralna šoba, ki se samodejno aktivira ob vsaki uporabi brisalcev vetrobranskega stekla.


ford-camera-01wp