Škoda je konec junija v tovarni Kvasiny izdelala prvi Škoda Superb Combi. Kot prvi je s tekočega traku zapeljal Superb Combi 2.0 TDI v mesečno beli barvi, ki je namenjen kupcu na domačem češkem trgu. Novi Škoda Superb Combi v svojem segmentu postavlja nova merila na področju prostornosti, udobja, varnosti, povezljivosti in prijaznosti do okolja ter navdušuje s svojo čustveno, dinamično-elegantno oblikovno podobo. Prodaja novega modela se bo v Sloveniji pričela konec septembra letos. 

Novi Škoda Superb Combi (4,86 m) navdušuje z največjo prostornostjo v svojem segmentu. Pohvali se lahko z osnovno prostornino prtljažnika kar 660 litrov in s skupno prostornino skoraj 2000 litrov – to je vrednost, ki jo drugače dosegajo le vozila višjega srednjega avtomobilskega razreda.

superb combiwp3

Uporaba moderne tehnologije MQB iz koncerna Volkswagen omogoča tudi nov nivo udobja in varnosti. Novi Škoda Superb Combi poleg tega odlikujeta vrhunska povezljivost in visoka mera prijaznosti do okolja.

Motorno paleto sestavlja pet bencinskih TSI (od 92 do 206 kW)  in trije dizelski TDI (od 88 do 140 kW), vsi seveda že z emisijskim standardom Euro 6. Serijski so tehnologija stop&start in sistem za regeneracijo zavorne energije. Pri vseh, razen pri osnovnem bencinskem motorju bo na voljo tudi opcijski DSG menjalnik, z nekaterimi motorji pa tudi štirikolesni pogon (Haldex pete generacije).

Kvasiny je ena od treh Škodinih tovarn na Češkem. Trenutno zaposluje 4.500 ljudi.V njej poleg novega Superba Combi od sredine marca naprej izdelujejo novega Superba limuzino. V tovarni Kvasiny izdelujejo tudi Škodin model Yeti. Do leta 2018 bo Škoda v Kvasinyju ustvarila do 1.300 novih delovnih mest. Kapaciteta proizvodnje pa bo narasla na do 280.000 vozil letno.

superb combiwp2

superb combiwp1

superb combiwp5