Nissan Juke-R je svet ugledal leta 2011. Bil je prvi super športni terenec, ki je združeval Nissanovo inovativno vozilo Juke in motor ter podvozje legendarnega modela GT-R, Nissanovega vodilnega športnega avtomobila.

Po štirih letih je Juke-R dočakal vznemirljivo nadgradnjo, ki odraža najnovejši model vozila Juke skupaj s povečano zmogljivostjo in drznejšim videzom. Juke-R je bil zasnovan na vozilu Juke, ki je bil svetu predstavljen leta 2010. Juke-R 2.0 je zasnovan na novejšem modelu Juke, ki je bil predstavljen leta 2014, vendar so bile na njem opravljene številne tehnične izboljšave in spremembe v dizajnu. Nabit je z GT-R testosteronom, iz dvolitrskega motorja pa iztisne kar 440 kW (600 KM) moči. Juke-R 2.0 je še vedno odet v znamenito črno matirano barvo, obenem pa je še bolj mišičast, drznejši in močnejši kot njegov predhodnik.

K izboljšavam sodijo številne možnosti prilagajanja vozila lastnemu okusu, ki jih je Nissan vključil na željo strank. Novosti so tudi nova oblika luči, LED-luči in LED-žarnice v zadnjih lučeh, ki osvežijo podobo vozila, nova ogledala na vratih pa vsebujejo smerne utripalke z LED tehnoligijo. Še ena novost je Nissanova maska V-motion.

Juke-R 2.0 bo tako nekakšno darilo ob praznovanja petega rojstnega dne enega najbolj priljubljenih malih športnih terencev v Evropi. V Evropi je bilo od predstavitve leta 2010 prodanih 600,000 vozil. Juke tako utrjuje Nissanov vodilni položaj med športnimi terenci, kjer mu družbo delata tudi uglajeni Qashqai in pustolovski X-Trail.