Po predstavitvi novega 488 GTB Coupe so razmeroma hitro razkrili še brezstrešno različico Spider, ki bo javnosti v novi barvi Blu Corsa predstavljena na salonu v Frankfurtu.

Ključna sestavina, trda zložljiva streha, je vzeta iz odhajajočega modela 458 Spider in je, v primerjavi s platneno zložljivo streho, lažja za 25 kilogramov. Elektronika poskrbi, da se zloži v 14 sekundah, upravlja pa se s pomočjo stikala v kabini. Električno nastavljivo steklo, ki skrbi za manjši piš vetra, pa se lahko namesti na tri različne višine.

Kljub temu, da so odprli streho za izdelavo modela Spider, se niso odrekli brutalni zmogljivosti modela 488 GTB. V Spiderju ostaja sredinsko nameščen 3,9-litrski osemvaljnik z dvema turbo puhaloma, ki proizvede 493 kilovatov pri 8.000 vrtljajih in 760 njutnmetrov navora pri 3.000 obratih na minuto. Nič čudnega, da prihajajo iz Maranella novice o zgolj treh sekundah za pospeševanje od 0-100 km/h. Zaradi manjšega motorja je novi 488 Spider bolj varčen in prijazen okolju kot stari 458 Spider.


Ker navsezadnje pri takšni mojstrovini ne gre le za prevoz od točke A do B, je arhitektura iz enajst različnih vrst aluminija za 23 odstotkov trdnejša kot pri predhodniku. Zaenkrat še ni novic o ceni, a bo, glede na to, da je 458 Spider stal malce pod tristo tisočaki, za 488 Spider najverjetneje zelo podobna.

ferrari spider 2