Na letošnjem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu bomo priča evropski premieri četrte generacije modela RX. RX je najbolje prodajani model v 26-letni zgodovini znamke Lexus Prodali so že približno 2,2 milijona teh avtomobilov.

Med vsakimi desetimi prodanimi vozili znamke Lexus so kar trije primerki modela RX. Kombinacija ostrih robov in oblin novega RX predstavlja drzen korak naprej pri oblikovanju tega modela, ki sledi enakim oblikovalskim smernicam kot drugi nedavno predstavljeni modeli iz Lexusove palete vozil.

Notranjost modela RX odraža popolno ravnovesje funkcionalnosti in luksuza. Prenovljena notranjost daje vtis prostornosti z intimnostjo in popolnim udobjem za voznika in sopotnike. Poleg tega je RX opremljen s prenovljenimi naprednimi hibridnimi in bencinskimi pogonskimi sklopi, prefinjenimi varnostnimi tehnologijami/sistemi za pomoč vozniku, ki vključujejo inovativni varnostni sistem Lexus Safety System+, ter praktičnimi in tehnološkimi rešitvami, zaradi katerih je to najboljše Lexusovo športno terensko vozilo doslej.

Evropsko premiero bo prestal tudi novinec v seriji GS – model GS 200t. Opremljen je z uglajenim dvolitrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Novost v seriji GS je tudi prenovljeni sprednji del s serijskima žarometoma Bi-LED. Zadnjo Lexusovo novost predstavljajo oblikovni dodatki, ki poudarijo športen značaj modelov CT in IS. Ti so del novega paketa športne opreme, ki bo od septembra na voljo v Evropi.