Ford je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je namesto ločene varnostne blazine za zaščito kolena varnostno blazino iz posebne plastike vgradil kar v pokrov predala pred sovoznikom.

Odkar so jih prvič uporabili pred več kot 35 leti, imajo varnostne blazine zasluge za več deset tisoč ohranjenih življenj* . Predstavljajo tudi ključen element za oblikovalce, ki jih morajo vgraditi v vozila.

Novi Ford Mustang je prvo vozilo, opremljeno z novo vrsto varnostne blazine za zaščito kolena, ki je namesto v armaturno ploščo vgrajena kar v pokrov predala pred sovoznikom, zato ima sovoznik na voljo znatno več prostora, da lahko pretegne noge. Namesto blazine iz blaga nova tehnologija uporablja inovativno zasnovo, s pomočjo kalupa izdelano iz plastike in vstavljeno med zunanjo in notranjo površino pokrova predala pred sovoznikom.

Varnostna blazina v predalu meri samo 46 centimetrov v dolžino in 28 centimetrov v širino, tehta pa za 65 odstotkov manj od običajne varnostne blazine za zaščito kolena, kljub temu pa nič ne zaostaja pri zaščiti. V primeru trčenja droben plinski generator v pokrovu predala napihne blazino v samo 20 milisekundah in pri tem potisne zunanji del pokrova navzven, da zaščiti nogo.

* Ameriški zvezni urad za prometno varnost (NHTSA) ocenjuje, da so sprednje varnostne blazine do leta 2012 rešile 42.856 življenj.