Catus M je zasnovan na modelu C4 Cactus, pri čemer ima bolj poudarjene blatnike in večja kolesa, predvsem pa nima strehe, kar ga povezuje z legendarnim Meharijem. Na slednjega z vzdolžnimi črtami spominjajo tudi velika plastična vrata.

Sedeži in armaturna plošča so vodoodporni, saj so odeti v neopren, spodnji del vozila, izdelan iz plastike in opremljen z odtoki pa omogoča pranje z vodo. Potniki lahko do zadnjih sedežev s pomočjo vgrajene stopničke dostopajo kar čez bok vozila, strešna loka pa omogočata prevoz surferskih desk in druge opreme. Za zaščito pred premočnim soncem ali dežjem je na voljo napihljiva streha.

Avtomobil sicer nima štirikolesnega pogona, a je za vožnjo po zahtevnejšem terenu opremljen s sistemom grip control, ki omogoča izbiro štirih načinov vožnje: normalen, za zahtevnejše teren ter za sneg in pesek (normal, allterrain, snow, sand).


Za sedaj ni znano, če bo koncept privedel do serijskega modela, pri čemer pri Citoënu poudarjajo, da z njim kažejo možnosti, ki jih kot osnova ponuja Cactus.